Bardzo ciekawa i kolorowa propozycja na Wielkanoc. Dzięki naturalnemu barwnikowi z buraków otrzymujemy zaskakujący efekt.
Moje jajka były w zalewie 12 godzin, ale im dłużej tym bardziej będą one różowo - bordowe.
Składniki:
6 jajek,
2 -3 łyżki octu jabłkowego,
pół szklanki wody,
pół szklanki koncentratu buraczkowego,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
szczypta soli,
szczypta soli czosnkowej
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
Wodę mieszamy z octem, koncentratem oraz przyprawami.
Wkładamy jajka do zalewy na min. 12 godzin do lodówki.
Inspiracja od Anyżkowo
Moje jajka były w zalewie 12 godzin, ale im dłużej tym bardziej będą one różowo - bordowe.
Składniki:
6 jajek,
2 -3 łyżki octu jabłkowego,
pół szklanki wody,
pół szklanki koncentratu buraczkowego,
2-3 liście laurowe,
3 ziela angielskie,
5 ziarenek czarnego pieprzu,
szczypta soli,
szczypta soli czosnkowej
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo i obieramy ze skorupki.
Wodę mieszamy z octem, koncentratem oraz przyprawami.
Wkładamy jajka do zalewy na min. 12 godzin do lodówki.
Inspiracja od Anyżkowo
Wow, świetny efekt:)
OdpowiedzUsuńDzięki 😀
UsuńDzięki 😀
Usuń