Surówka wiosenna


Pyszna, chrupiąca surówka - sprawdzi się i do obiadu i do grilla.


Składniki:
pół główki sałaty lodowej,
duża marchewka,
2 ogórki kiszone,
4-5 rzodkiewek,
mała cebula,
2 łyżki posiekanego szczypiorku
łyżka olejku

Przygotowanie:
Sałatkę szatkujemy. Marchewkę obieramy i wraz z ogórkiem i rzodkiewką ścieramy na grubych oczkach na tartce. Cebulę obieramy i drobno siekamy.
Dodajemy olej, szczypiorek i wszystko razem mieszamy.

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec