Truskawkowa jogurtowa babka bez pieczenia

Nie ma chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający.

Składniki:
600 g jogurtu naturalnego typu greckiego
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek

Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
Truskawki kroimy w kostkę.
Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec