Nie ma chyba łatwiejszej babeczki w przygotowaniu,a na upalne dni taki deser jest idealny i orzeźwiający.
Składniki:
600 g jogurtu naturalnego typu greckiego
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
Truskawki kroimy w kostkę.
Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Składniki:
600 g jogurtu naturalnego typu greckiego
2 galaretki truskawkowe
500 g truskawek
Przygotowanie:
Galaretki rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody. Studzimy.
Truskawki kroimy w kostkę.
Do jogurtu dodajemy stopniowo galaretkę i truskawki.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do lodówki na 3-4 godziny.
Wygląda trochę jak beza :D Uwielbiam takie szybkie ciasta
OdpowiedzUsuńFajne ciasto
OdpowiedzUsuńAle super wygląda, pychotka! :D
OdpowiedzUsuńwow aż slinka leci... dzieki wielkie mam juz pomysł na ciasto :D
OdpowiedzUsuńWspaniały deser. :) Super forma. :)
OdpowiedzUsuń