Składniki:
500 g ziemniaków,
duża czerwona papryka,
2 kiełbasy śląskie,
duża cebula,
500 ml bulionu warzywnego,
łyżka przecieru pomidorowego,
łyżka słodkiej papryki w proszku,
łyżczka papryczki chili,
łyżeczka majeranku,
łyżka masła
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka, kiebasę w plastry, paprykę w paski. Podsmażamy chwilę na maśle.
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki.
Do bulionu dodajemy papryczki oraz majeranek - zalewamy ziemniaki, kiełbasę, cebulę, paprykę.
Gotujemy na mały ogniu pod przyktyciem do miękkności ziemniaków.
500 g ziemniaków,
duża czerwona papryka,
2 kiełbasy śląskie,
duża cebula,
500 ml bulionu warzywnego,
łyżka przecieru pomidorowego,
łyżka słodkiej papryki w proszku,
łyżczka papryczki chili,
łyżeczka majeranku,
łyżka masła
Przygotowanie:
Cebulę kroimy w piórka, kiebasę w plastry, paprykę w paski. Podsmażamy chwilę na maśle.
Ziemniaki obieramy i kroimy w talarki.
Do bulionu dodajemy papryczki oraz majeranek - zalewamy ziemniaki, kiełbasę, cebulę, paprykę.
Gotujemy na mały ogniu pod przyktyciem do miękkności ziemniaków.
Dzisiaj pogoda sprzyjała plenerowym obiadkom :)
OdpowiedzUsuńCo z tym koncentratem?
OdpowiedzUsuńLubie takie eintopfy. Dużo jedzenia, mało zmywania :)
OdpowiedzUsuń