Placki jaglano - bananowe

Banany są bogatym źródłem potasu, a ponadto świetnie sprawdzają się jako składnik placków - są słodkie (nie potrzeba cukru) i dobrze wiążą składniki.

Składniki:
1 duży dojrzały banan,
4 łyżki płatków jaglanych,
łyżka płatków owsianych górskich,
jajko

Przygotowanie:
Banana rozgniatamy za pomocą widelca.
Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1,5-2 minut - aby się tylko zarumieniły.
Możemy podać polane łyżeczką miodu.


Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec