Banany są bogatym źródłem potasu, a ponadto świetnie sprawdzają się jako składnik placków - są słodkie (nie potrzeba cukru) i dobrze wiążą składniki.
Składniki:
1 duży dojrzały banan,
4 łyżki płatków jaglanych,
łyżka płatków owsianych górskich,
jajko
Przygotowanie:
Banana rozgniatamy za pomocą widelca.
Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1,5-2 minut - aby się tylko zarumieniły.
Możemy podać polane łyżeczką miodu.
Składniki:
1 duży dojrzały banan,
4 łyżki płatków jaglanych,
łyżka płatków owsianych górskich,
jajko
Przygotowanie:
Banana rozgniatamy za pomocą widelca.
Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy.
Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1,5-2 minut - aby się tylko zarumieniły.
Możemy podać polane łyżeczką miodu.
Uwielbiam takie placki :)
OdpowiedzUsuń