Zupa krem marchewkowy

 Rozgrzewająca,gęsta, bardzo sycąca, lekko słodkawa zupa z marchweki.
Podajemy z ciepłą bułką czosnkową. 






Składniki:

1 kg marchewki,
1 duża pietruszka,
pół cebuli,
2 małe ząbki czosnku,
sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:
Marchewkę i pietruszkę obieramy. Kroimy w kostkę, tak jak cebulę i czosnek. Zalewamy wodą tak aby przykryła warzywa. Gotujemy do miękkości. Blendujemy na gładką masę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Przepis i wykonanie mojego narzeczonego ;)

Komentarze

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec