Bardzo sycąca, pożywna i zdrowa sałatka. Na kolację, na wynos...
Składniki:
100 g kaszy pęczek jęczmiennej,
ok 50 g twarogu białego wędzonego,
5-6 łyżek kukurydzy,
pęczek posiekanej natki pietruszki,
mała czerwona cebula,
10-12 sztuk małych pomidorków,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę wkładamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy około 25 minut.
Odcedzamy, studzimy.
Do kasze dodajemy, pokrojone na 2-4 części pomidorki, natkę pietruszki, kukurydzę, cebulę pokrojoną w półplasterki, pokruszony ser twarogowy. Dodajemy szczyptę pieprz i mieszamy.
Odkładamy do lodówki na 30 minut, aby "się przegryzła".
Najlepiej smakuje następnego dnia.
Składniki:
100 g kaszy pęczek jęczmiennej,
ok 50 g twarogu białego wędzonego,
5-6 łyżek kukurydzy,
pęczek posiekanej natki pietruszki,
mała czerwona cebula,
10-12 sztuk małych pomidorków,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kaszę wkładamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy około 25 minut.
Odcedzamy, studzimy.
Do kasze dodajemy, pokrojone na 2-4 części pomidorki, natkę pietruszki, kukurydzę, cebulę pokrojoną w półplasterki, pokruszony ser twarogowy. Dodajemy szczyptę pieprz i mieszamy.
Odkładamy do lodówki na 30 minut, aby "się przegryzła".
Najlepiej smakuje następnego dnia.
Bardzo lubię wędzony ser, więc to sałatka akurat dla mnie. Chętnie spróbuję.
OdpowiedzUsuńWygląda naprawdę pysznie, więc chętnie spróbuję :)
OdpowiedzUsuńMuszę spróbować to danie, bo naprawdę pysznie wygląda.
OdpowiedzUsuńMniam! Wygląda naprawdę pysznie. Chętnie spróbuje takiego dania w najbliższym czasie.
OdpowiedzUsuńJak dla mnie rewelacja :)
OdpowiedzUsuń