Sałatka z kaszy pęczak i sera twarogowego

Bardzo sycąca, pożywna i zdrowa sałatka. Na kolację, na wynos...

Składniki:
100 g kaszy pęczek jęczmiennej,
ok 50 g twarogu białego wędzonego,
5-6 łyżek kukurydzy,
pęczek posiekanej natki pietruszki,
mała czerwona cebula,
10-12 sztuk małych pomidorków,
sól, pieprz

Przygotowanie:
Kaszę wkładamy do osolonej, wrzącej wody i gotujemy około 25 minut.
Odcedzamy, studzimy.
Do kasze dodajemy, pokrojone na 2-4 części pomidorki, natkę pietruszki, kukurydzę, cebulę pokrojoną w półplasterki, pokruszony ser twarogowy. Dodajemy szczyptę pieprz i mieszamy.
Odkładamy do lodówki na 30 minut, aby "się przegryzła".
Najlepiej smakuje następnego dnia.


Komentarze

  1. Bardzo lubię wędzony ser, więc to sałatka akurat dla mnie. Chętnie spróbuję.

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda naprawdę pysznie, więc chętnie spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę spróbować to danie, bo naprawdę pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam! Wygląda naprawdę pysznie. Chętnie spróbuje takiego dania w najbliższym czasie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz