Roladki z kurczaka z serem i szynką -przepis krok po kroku

Panierowany filet z kurczaka zawijany z serem, szynką i przyprawami to świetny pomysł na obiad!




Składniki:
ok 500-600g fileta piersi z kurczaka,
5-6 plasterków sera żółtego,
5-6 plasterków szynki,
oregano, przyprawa do drobiu, pieprz, musztarda stołowa,
2 jajko,
bułka tarta,
olej do smażenia

Przygotowanie:
Piersi z kurczaka kroimy na dwie części i rozklepujemy.


Posypujemy przyprawami: pieprzem, oregno, do drobiu oraz musztardą.


Na doprawionym mięsie układamy ser oraz szynkę. Zawiajmy trzy boki do środka, a następnie zwijamy w roladkę. 

  

Jajko roztrzepujemy. Roladki obtaczamy w jajku i bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanej patelni z olejem, przez około 5-6 minut z każdej strony na średnim ogniu.




Komentarze