Zawijane filety śledziowe z cebulką, ogórkiem kiszonym, marchewką, podane z dipem chrzanowo -koperkowym.
Składniki:
3 filetów śledziowych,
średniej wielkości ogórek kiszony,
kawałek cebuli,
ok 6 cm kawałek ugotowanej marchewki,
kolorowy pieprz
3 łyżki jogutu naturalnego,
łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka),
2 łyżki posiekanego koperku.
Przygotowanie:
Jeśli filety są zbyt słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie.
Ogórka i marchewkę kroimy w słupki, cebulę w piórka.
Układamy na filtach śledziowych.
Zwijamy w roladkę, przekłuwamy w dwóch miejscach wykałaczką, aby się dobrze trzynały, kroimy na pół.
Jogurt mieszamy z chrzanem i koperkiem. Przekładamy do małej miseczki.
Przed podaniem posypujemy śledzie świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Składniki:
3 filetów śledziowych,
średniej wielkości ogórek kiszony,
kawałek cebuli,
ok 6 cm kawałek ugotowanej marchewki,
kolorowy pieprz
3 łyżki jogutu naturalnego,
łyżeczka ostrego chrzanu (ze słoiczka),
2 łyżki posiekanego koperku.
Przygotowanie:
Jeśli filety są zbyt słone, należy je wcześniej wymoczyć w zimnej wodzie.
Ogórka i marchewkę kroimy w słupki, cebulę w piórka.
Układamy na filtach śledziowych.
Zwijamy w roladkę, przekłuwamy w dwóch miejscach wykałaczką, aby się dobrze trzynały, kroimy na pół.
Jogurt mieszamy z chrzanem i koperkiem. Przekładamy do małej miseczki.
Przed podaniem posypujemy śledzie świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Komentarze
Prześlij komentarz