Lekko kwaśny, orzeźwiający, delikatny i kremowy sernik z serków homogenizowanych z dodatkiem limonki oraz melisy.
Składniki:
300 g serka waniliowego homogenizowanego,
2 jajka,
100 ml jogurtu naturalnego,
2 łyżki budyniu waniliowego,
limonka,
8 listków melisy,
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Serek mieszamy wraz z jajkami, jogurtem, proszkiem budyniowym, posiekaną melisą.
Limonkę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok i dodajemy do masy sernikowej.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy na kolejne 20 minut.
Wyjmujemy, studzimy. Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Składniki:
300 g serka waniliowego homogenizowanego,
2 jajka,
100 ml jogurtu naturalnego,
2 łyżki budyniu waniliowego,
limonka,
8 listków melisy,
cukier puder do posypania
Przygotowanie:
Serek mieszamy wraz z jajkami, jogurtem, proszkiem budyniowym, posiekaną melisą.
Limonkę dokładnie myjemy, ścieramy skórkę oraz wyciskamy sok i dodajemy do masy sernikowej.
Przekładamy do formy.
Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika na 30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy na kolejne 20 minut.
Wyjmujemy, studzimy. Wkładamy do lodówki na min.1 godzinę.
Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz