Gofry na słono z papryką i bazylią. Podajemy z serem pleśniowym, wędzonym łososiem i małymi słodkimi pomidorkami.
Składniki:
na ciasto gofrowe:
2 jajka,
1 1/2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szklanki oleju,
1 1/3 szklanka mleka,
1/2 papryki,
łyżka suszonej bazylii,
szczypta soli
dodatkowo:
ser pleśniowy,
wędzony łosoś,
pomidorki paprykowe
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, bazylię, szczyptę soli mieszamy w jednej misce.
Paprykę kroimy w kostkę. W drugiej miesce mieszamy jajka, mleko i paprykę
Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia się składników.
Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na 75% mocy przez 5-7 minut.
Przed każdym nałożeniem ciasta należy gofrownicę posmarowaćdelikatnie tłuszczem.
Składniki:
na ciasto gofrowe:
2 jajka,
1 1/2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
1/2 szklanki oleju,
1 1/3 szklanka mleka,
1/2 papryki,
łyżka suszonej bazylii,
szczypta soli
dodatkowo:
ser pleśniowy,
wędzony łosoś,
pomidorki paprykowe
Przygotowanie:
Mąkę, proszek do pieczenia, bazylię, szczyptę soli mieszamy w jednej misce.
Paprykę kroimy w kostkę. W drugiej miesce mieszamy jajka, mleko i paprykę
Dodajemy mokre składniki do suchych i mieszamy do połączenia się składników.
Nadkładamy partiami ciasto do gofrownicy i pieczemy na 75% mocy przez 5-7 minut.
Przed każdym nałożeniem ciasta należy gofrownicę posmarowaćdelikatnie tłuszczem.
Komentarze
Prześlij komentarz