Szybkie śniadanie: kanapka z awokado i jajkiem

Szybka kanapka, którą przygotujecie w kilka chwil. Jajko możecie ugotować poprzedniego wieczoru, a wtedy to już kilka sekund. 
Awokado jest niezwykle zdrowe - tak, jest tłuste - ale to dobry tłuszcz, posiada kwasy omega, dodatkowo witaminy A, B, C, E, potas...
Ważne, aby było dojrzałe - im ciemniejsze tym lepsze, będzie miękkie i kremowe.


Składniki:
2 kromki ciemnego pieczywa,
1 dojrzałe awokado,
2 jajka,
rzodkiewka,
szczypta soli,
pomidory

Przygotowanie:
Jajko gotujemy na twardo lub pół twardo. Kroimy w plastry.
Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę, Następnie wyciągamy za pomocą łyżki z skóry, kroimy w plastry. Układamy na chlebie wraz z jajkiem i rzodkiewką.
Podajemy wraz z pomidorkami.


Komentarze