Pikantna marynata do kurczaka, z suszonymi pomidorami, bazylią, oregano i 200% CZOSNKU! Sprawdzi się jako danie obiadowe podane z naturalnym ryżem i warzywami, ale także na tradycyjnego grilla.
Składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka,
3 duże ząbki czosnku,
2 łyżeczki przyprawy suszone pomidory z czosnkiem,
łyżeczka oregano,
łyżeczka bazylii,
szczypta soli
Przygotowanie:
Czosnek wyciskamy przez praskę.
Piersi z kurczaka dzielimy na 4 filety. Smarujemy je czosnkiem.
Wszystkie przyprawy mieszamy razem - dodajemy do kurczaka i wcieramy w niego.
Odstawiamy na godzinę w chłodne miejsce.
Po tym czasie wkładamy na rozgrzany grill - po około 3-5 minut z każdej strony w zależności od grubości mięsa (z wierzchu lekko zarumienione, w środku soczyste, ale nie surowe)
Komentarze
Prześlij komentarz