Sałatka ziemniaczana z jajkiem, ogórkiem małosolnym, rzodkiewką, dużą ilością koperku oraz jogurtem naturalnym. Porcja dla dwóch osób, pyszny posiłek na kolację lub do pracy. To także dobry pomysł na wykorzystanie "resztek" z lodówki ;)
Składniki:
4 średniej wielkości ziemniaki,
duży ogórek małosolny,
2 duże rzodkiewki,
2 jajka,
4 - 5 łyżeczek jogurtu naturalnego,
świeży koperek - około 1/3 dużego pęczku,
świeżo mielony pieprz,
szczypta soli
Przygotowanie:
Ziemniaki obieramy ze skóry, gotujemy aż będą miękkie - ale nie rozgotowujemy. Ziemniaki muszą się dać kroić w kostkę.
Jajka gotujemy na twardo lub półtwardo.
Rzodkiewkę, ogórka, ziemniaki kroimy w kostkę.
Koperek siekamy drobno.
Jajka obieramy ze skorupek i kroimy na ćwiartki.
Wszystkie składniki układamy na talerzu, dodajemy jogurt, posypujemy koperkiem oraz solimy i dodajemy pieprz.
Komentarze
Prześlij komentarz