Pikantna marynata do ryby

Pikantna, grillowana ryba, która świetnie smakuje z sałatką z pomidora, papryki, zielonego ogórka i szczypiorku.
W przepisie wykorzystano mirunę, ale może być to równie dobrze mintaj lub dorsz.

Składniki:
filet miruny ze skórą ok 20-25 cm,
szczypta soli morskiej,
1/3 łyżeczki pieprzu cytrynowego,
1/2 łyżeczki papryczki chilli,
1/2 łyżeczki słodkiej papryczki

Przygotowanie:
Przyprawy mieszamy z sobą, posypujemy rybę.
Grillujemy od 3-5 minut w zależności od grubości ryby z obu stron.
Podajemy z cytryną oraz sałatką ze świeżych warzyw.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec