Sałatka z mixem sałat ze szpinakiem, słodką gruszką, wyrazistym serem twarogowym wędzonym oraz chrupiącymi orzeszkami pini.
Składniki:
100-120 g mixu sałat ze szpinakiem,
duża gruszka,
125 g sera białego twarogowego wędzonego,
łyżeczka orzechów pini,
łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Gruszkę obieramy, usuwamy pestki, kroimy w grubsze plastry.
Na talerz lub półmisek wykładamy sałatę, dodajemy pokruszony ser, gruszkę, całość posypujemy orzechami oraz skrapiamy oliwą.
Składniki:
100-120 g mixu sałat ze szpinakiem,
duża gruszka,
125 g sera białego twarogowego wędzonego,
łyżeczka orzechów pini,
łyżeczka oliwy
Przygotowanie:
Gruszkę obieramy, usuwamy pestki, kroimy w grubsze plastry.
Na talerz lub półmisek wykładamy sałatę, dodajemy pokruszony ser, gruszkę, całość posypujemy orzechami oraz skrapiamy oliwą.
Nigdy nie próbowałam takiego połączenia. Na pierwszy rzut oka świetna pozycja do pracowniczego lunchboxa!
OdpowiedzUsuńDokładnie tak! Pyszny i szybki pomysł na lunchboxa! :) polecam:)
Usuń