Naleśniki szpinakowe z suszonymi pomidorami

Pięknie zielone naleśniki ze szpinakiem oraz twarogiem i suszonymi pomidorami.

Dojrzałe, czerwone włoskie pomidory marki PONTI, suszone są w promieniach sycylijskiego słońca - słodko - kwaskowaty, lekko dymny smak; zaburzone w najwyższej jakości aksamitnym oleju słonecznikowym.




Składniki:
1 i 1/2 szklanki mleka,
szklanka mąki,
jajko,
200 g mrożonego szpinaku,
szczypta soli,
pół łyżeczki proszku do pieczenia,
olej,
twarożek biały,
suszone pomidory PONTI

Przygotowanie:
Szpinak rozmrażamy.
Do mleka dodajemy jajko oraz szpinak. mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dokładanie mieszamy za pomocą trzepaczki.
Patelnię mocno rozgrzewamy.
Naleśniki smażymy na bardzo niewielkiej ilości oleju.
Ciasto jest dość gęste, po usmażeniu będzie puszyste i miękkie,
Smażymy na średnim ogniu z jednej strony przez około półtorej minut i z drugiej około pół minuty.

Pomidory odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, nakładamy wraz z twarożkiem na naleśnika.
Składamy w kopertę lub zwijamy w rulon.






Suszone pomidory marki PONTI możecie zakupić w sklepach w całej Polsce takich jak Makro C&C, Selgros, E.Leclerc, Intermarche, Auchan, Carrefour, Delikatesy Centrum ....

Komentarze