Burgery z bardzo ciekawą mieszanką przypraw w stylu indyjskim.
Pasty przyprawowe Patak's to skoncentrowane, intensywne smaki. Idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania.
Taki burger to bardzo sycące i rozgrzewające danie na jesienne wieczory.
Składniki:
500 g mięsa mielonego wołowego,
1 jajko,
łyżka bułki tartej,
pasta Patak's Tikka Masala Paste Pots medium
dodatkowo:
bułki hamburgerowe,
pomidor,
rukola
musztarda,
ketchup łagodny
Przygotowanie:
Do mięsa dodajemy jajko, bułkę oraz pastę Tikka Masala. Wszystko razem mieszamy.
Formujemy 6 kotletów. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym po około 2-3 minuty z każdej strony.
Bułki kroimy na pół, smarujemy musztardą, ketchupem, układamy roszponkę, pomidora oraz mięso burgerowe.
Patak's to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim.
Została założona w 1957 roku.
Chcesz posmakować prawdziwej indyjskiej kuchni? Spróbuj sosów i past Patak's.
Produkty marki Patak’s można znaleźć w hipermarketach Auchan, Carrefour i E.Leclerc.
Sporadycznie pojawiają się przy okazji tygodni regionalnych w Biedronce czy Lidlu.
Komentarze
Prześlij komentarz