Burgery z indyjską nutą

Burgery z bardzo ciekawą mieszanką przypraw w stylu indyjskim.

Pasty przyprawowe Patak's to skoncentrowane, intensywne smaki. Idealne jako przyprawa lub baza do każdego dania.

Taki burger to bardzo sycące i rozgrzewające danie na jesienne wieczory.


 

Składniki:

500 g mięsa mielonego wołowego,

1 jajko,

łyżka bułki tartej,

pasta Patak's Tikka Masala Paste Pots medium


dodatkowo:

bułki hamburgerowe,

pomidor, 

rukola 

musztarda,

ketchup łagodny


Przygotowanie:

Do mięsa dodajemy jajko, bułkę oraz pastę Tikka Masala. Wszystko razem mieszamy.

Formujemy 6 kotletów. Grillujemy na patelni grillowej lub grillu elektrycznym po około 2-3 minuty z każdej strony.

Bułki kroimy na pół, smarujemy musztardą, ketchupem, układamy roszponkę, pomidora oraz mięso burgerowe.

Patak's to brytyjska marka past curry, sosów i przypraw w stylu indyjskim.
Została założona w 1957 roku.
Chcesz posmakować prawdziwej indyjskiej kuchni? Spróbuj sosów i past Patak's.
Produkty marki Patak’s można znaleźć w hipermarketach Auchan, Carrefour i E.Leclerc.
Sporadycznie pojawiają się przy okazji tygodni regionalnych w Biedronce czy Lidlu.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec