Wafle z masłem orzechowym i czekoladą

Wafle z masłem orzechowym, ziarnem jagłe, miodem - to fajna przekąska w ciągu dnia.


Składniki:

14 łyżek ziarna jagły,

łyżeczka nasion chia

2 łyżki masła orzechowego,

2 łyżki miodu lub syropu klonowego,

50 g gorzkiej czekolady,

2 łyżki mleka


Przygotowanie:

Do masła orzechowego dodajemy ekspandowe ziarno jagły, nasiona chia, miód / syrop klonowy. Mieszamy wszystko dokładnie. Masa powinna być lekko kleista, w razie potrzeby dodać jeszcze trochę słodzidła.

Foremki wykładamy papierem śniadaniowym lub do pieczenia. Nakładamy po 2-3 łyżki masy - dobrze dociskając. Odstawiamy na kilka godzin do lodówki.


 

Po tym czasie czekoladę rozpuszczamy z mlekiem. Smarujemy nią wierzch wafli. Czekamy kilka chwil, aż zastygnie.

Komentarze

Prześlij komentarz