Filet z kurczaka z pieczarkami i brokułami z sosem czosnkowym.
Składniki:
500 g fileta z kurczaka,
łyżka przyprawy curry,
duży brokuł,
ok 200 g pieczarek.,
masło,
jogurt naturalny,
majonez,
czosnek,
sól, pieprz, oregano
Przygotowanie:
Filety z kurczaka rozklepujemy, posypujemy przyprawą curry. Smażymy na maśle na rumiany kolor, aż będzie będzie gotowe.
Brokuły wrzucamy na wrzucamy wodę, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Odcedzamy.
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki, podsmażany na maśle.
Pół
dużego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżeczką majonezu, oregano,
szczyptą soli i pieprzu oraz 3 przeciśniętymi przez praskę ząbkami
czosnku. Takim sosem polewamy brokuły, podajemy wraz z mięsem i
pieczarkami.
Komentarze
Prześlij komentarz