Kurczak curry z brokułami i pieczarkami

 Filet z kurczaka z pieczarkami i brokułami z sosem czosnkowym.

 


Składniki:

500 g fileta z kurczaka, 

 łyżka przyprawy curry, 

duży brokuł, 

ok 200 g pieczarek., 

masło,

jogurt naturalny,

majonez, 

czosnek, 

 sól, pieprz, oregano

Przygotowanie:

Filety z kurczaka rozklepujemy, posypujemy przyprawą curry. Smażymy na maśle na rumiany kolor, aż będzie będzie gotowe.
Brokuły wrzucamy na wrzucamy wodę, gotujemy na małym ogniu przez 5 minut. Odcedzamy.
Pieczarki myjemy, kroimy na ćwiartki, podsmażany na maśle.
Pół dużego jogurtu naturalnego mieszamy z łyżeczką majonezu, oregano, szczyptą soli i pieprzu oraz 3 przeciśniętymi przez praskę ząbkami czosnku. Takim sosem polewamy brokuły, podajemy wraz z mięsem i pieczarkami.

Komentarze