Kotlety schabowe zapiekane z cebulą, pieczarkami, papryką pod dużą ilością sera.
Składniki:
schab - 7 kotletów,
kawałek papryki zielonej i czerwonej,
mała cebula,
7 pieczarek,
3 łyżki majonezu,
2 łyżeczki musztardy Dijon,
2 ząbki czosnku,
sól, pieprz,
ok 200 g sera żółtego
Przygotowanie:
Kotlety schabowe lekko rozbijamy oraz nacinamy w kratkę.
Pieczarki myjemy, kroimy w grube plastry, paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę w małą kostkę.
Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do majonezu i musztardy.
Mięso opuszczamy szczyptą soli i pieprzu, smarujemy musztardą z majonezem, układamy warzywa: cebula, pieczarki, papryka.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.
Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy mięso i zapiekamy jeszcze przez 10 minut aż ser się rozpuści a mięso będzie upieczone.
Komentarze
Prześlij komentarz