Schab zapiekany z warzywami i serem

 Kotlety schabowe zapiekane z cebulą, pieczarkami, papryką pod dużą ilością sera.




Składniki:

schab - 7 kotletów,

kawałek papryki zielonej i czerwonej,

mała cebula,

7 pieczarek,

3 łyżki majonezu,

2 łyżeczki musztardy Dijon,

2 ząbki czosnku,

sól, pieprz,

ok 200 g sera żółtego


Przygotowanie:

Kotlety schabowe lekko rozbijamy oraz nacinamy w kratkę.

Pieczarki myjemy, kroimy w grube plastry, paprykę kroimy w cienkie paski, cebulę w małą kostkę.

Czosnek przeciskamy przez praskę dodajemy do majonezu i musztardy.

Mięso opuszczamy szczyptą soli i pieprzu, smarujemy musztardą z majonezem, układamy warzywa: cebula, pieczarki, papryka.

Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 20 minut.

Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy mięso i zapiekamy jeszcze przez 10 minut aż ser się rozpuści a mięso będzie upieczone.


Komentarze