Gulasz curry

 Mięso z warzywami, doprawione curry to pyszny i aromatyczny obiad jednogarnkowy.




 

Składniki:

1 kg mięsa z szynki,

duża zielona papryka,

dwie średnie cukinie,

cebula,

350 g pieczarek,

2 pomidory,

łyżka masła,

2 łyżeczki curry,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Mięso kroimy w kostkę 2 x 2cm, podsmażamy na łyżce masła przez 4-5 minut. Zalewamy letnią wodą, trochę ponad poziom mięsa. Przykrywamy, ustawiamy mały ogień, dusimy przez 30 minut.

Cebulę, paprykę, cukinie, pieczarki  kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa.

Pomidora należy sparzyć, obrać ze skóry, pokroić w kostkę, dodać do pozostałych składników wraz z przyprawami.

Dusimy na małym ogniu - co jakiś czas mieszając jeszcze przez 30 minut, aż mięso będzie miękkie.

Komentarze

  1. Pyszna propozycja na obiad. Na dodatek jednogarnkowa, co lubię. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję :)
      i polecam zrobić w najbliższym czasie :D

      Usuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec