Deser na raz z owocami - mango, marakuja, winogrono, borówki, śmietanka lekko kokosowa. Orzeźwiające, nie za słodkie, najlepiej smakują dobrze schłodzone.
Składniki:
450 g pulpy mango (można przygotować samemu),
660 ml śmietanki 30%,
2 galaretki woda kokosowa,
4 - 5 owoców marakuja,
250 g borówki amerykańskiej,
kilka sztuk zielonego winogrona
Przygotowanie:
Galaretkę rozpuszczamy w 100 ml ciepłej wody - dobrze mieszamy. studzimy.
Śmietankę lekko ubijamy. Dodajemy małym strumieniem cały czas miksując, ale już na wolnych obrotach galaretkę. Miksujemy tak przez 2 - 3 minuty.
Na dno pojemniczków wykładamy do 3/4 ich wysokości.
Wkładamy do lodówki na godzinkę, aby masa lekko stężała. Następnie wykładamy na nią owoce: pulpę mango, kilka sztuk borówki, winogrono przekrojone na pół, trochę marakui.
Wkładamy do lodów na kilka godzin.
Pyszna propozycja tak jak poprzedni deserowy mix.
OdpowiedzUsuńDziękuję 😊
UsuńChętnie wypróbuję na przyszłą imprezę. Dziękuję :)
OdpowiedzUsuń