Duże pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane pod serem mozzarella - to pomysł na ciepłą przekąskę. Świetnie smakuje z dipem jogurtowym lub czosnkowym.
Składniki:
5 dużych pieczarek,
kawałek cukinii,
kawałek czerwonej papryki,
mała cebula,
4-5 pieczarek,
sól, pieprz,
łyżka oleju,
kulka sera mozzarella,
2 łyżki posiekanego szczypiorku
Przygotowanie:
Cebulę, cukinię pieczarki, paprykę drobno siekamy. Podsmażamy przez 5-6 minut na rozgrzanej patelni wraz z solą i pieprzem.
Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej lekko osolone pieczarki.
Ser mozzarella kroimy w plastry, układamy na pieczarkach.
Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut.
Podajemy posypane szczypiorkiem.
Fajny i prosty pomysł na przekąskę. :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez administratora bloga.
OdpowiedzUsuńBardzo lubię faszerowane pieczarki w każdym wydaniu. Muszę wypróbować ten przepis. Pozdrawiam :-)
OdpowiedzUsuń