Faszerowane pieczarki

 Duże pieczarki faszerowane warzywami, zapiekane pod serem mozzarella - to pomysł na ciepłą przekąskę. Świetnie smakuje z dipem jogurtowym lub czosnkowym.


Składniki:

5 dużych pieczarek,

kawałek cukinii,

kawałek czerwonej papryki,

mała cebula,

4-5 pieczarek,

sól, pieprz,

łyżka oleju,

kulka sera mozzarella,

2 łyżki posiekanego szczypiorku


Przygotowanie:

Cebulę, cukinię pieczarki, paprykę drobno siekamy. Podsmażamy przez 5-6 minut na rozgrzanej patelni wraz z solą i pieprzem.

Przygotowanym farszem napełniamy wcześniej lekko osolone pieczarki. 

Ser mozzarella kroimy w plastry, układamy na pieczarkach.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 25-30 minut.

Podajemy posypane szczypiorkiem.


Komentarze

  1. Fajny i prosty pomysł na przekąskę. :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo lubię faszerowane pieczarki w każdym wydaniu. Muszę wypróbować ten przepis. Pozdrawiam :-)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec