Marynowany czosnek

 Marynowany czosnek, jako dodatek do różnych potraw - do zupy, do dań z mięsem, do sałatek.


Składniki:

2 duże główki czosnku,

1/3 szklanki oleju,

łyżeczka papryki wędzonej słodkiej w proszku,

szczypta soli, 

kilka ziaren gorczycy,

szczypta oregano

 

Przygotowanie:

Czosnek obieramy, parzymy przez 3 minuty, a następnie przelewamy zimną wodą.

Olej mieszamy z przyprawami.

Czosnek przekładamy do słoiczka, zalewamy olejem z przyprawami, dobrze zakręcamy.

Odstawiamy w chłodne miejsce lub do lodówki.



Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec