Kąski w cieście francuskim

 Małe parówkowe kąski w cieście francuskim z serem mozzarella. Szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu - na imprezę jako przekąska idealne.




Składniki:

2 opakowania ciasta francuskiego,

5 parówek,

4 łyżeczki przecieru pomidorowego,

50 g startego sera mozzarella,

szczypta oregano,

czarnuszka,

jajko

 

Przygotowanie:

Każde ciasto francuskie dzielimy na dwie części.  Smarujemy do połowy przecierem, posypujemy oregano i serem. Układamy parówki.

 


Zwijamy w rulon.

Smarujemy roztrzepanym jajkiem, posypujemy czarnuszką.

Kroimy na około 1,5 - 2 cm kawałki.

Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-17 minut.





Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec