Papryki faszerowane pieczarkami i serkiem (na zimno)

Zimna przekąska z papryki żółtej wypełnionej pieczarkami, serkiem śmietankowym, serem żółtym i natką pietruszki.


Składniki:

duża żółta papryka,

250 g pieczarek,

150 g serka śmietankowego,

łyżka sera żółtego startego na drobnych oczkach,

pół pęczku natki pietruszki,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Pieczarki drobno kroimy, podsmażamy (bez tłuszczu) przez około 5-7 minut, aby odparował nadmiar wody i były miękkie - studzimy.

Do serka dodajemy starty ser żółty, posiekaną natkę pietruszki, pieczarki, szczyptę soli i pieprz - mieszamy.

Paprykę kroimy na pół - usuwamy gniazda nasienne, wypełniamy farszem.
Następnie kroimy na pół i połówki na pół - powstaną ósemki.

Podajemy schłodzone.



Komentarze

Prześlij komentarz