Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, jabłka oraz chrzanu. Wyrazista w smaku - idealna jako dodatek do mięsa obiadowego.
Składniki:
pół główki kapusty pekińskiej,
duża marchewka,
2 małe jabłka,
2 łyżki śmietany,
łyżeczka majonezu,
2-3 łyżeczki chrzanu,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kapustę szatkujemy, dodajemy startą na dużych oczkach obraną ze skóry marchewkę oraz jabłko.
Dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu.
Śmietanę mieszamy z majonezem i chrzanem, dodajemy do warzyw - mieszamy.
Odstawiamy na pół godziny, aby się przegryzła.
Będę musiała spróbować. Brzmi smacznie
OdpowiedzUsuńPyszny dodatek do wielu dań. Lubię ją za ten wyrazisty smak. :)
OdpowiedzUsuńNie dodawałam nigdy chrzanu. Musze zapamiętać
OdpowiedzUsuńPolecam spróbować - zupełnie inna sałatka 🙂
Usuń