Surówka z kapusty pekińskiej z chrzanem

 Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem marchewki, jabłka oraz chrzanu. Wyrazista w smaku - idealna jako dodatek do mięsa obiadowego.


Składniki:

pół główki kapusty pekińskiej,

duża marchewka,

2 małe jabłka,

2 łyżki śmietany,

łyżeczka majonezu,

2-3 łyżeczki chrzanu,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Kapustę szatkujemy, dodajemy startą na dużych oczkach obraną ze skóry marchewkę oraz jabłko.
Dodajemy szczyptę soli oraz pieprzu.
Śmietanę mieszamy z majonezem i chrzanem, dodajemy do warzyw - mieszamy.
Odstawiamy na pół godziny, aby się przegryzła.


Komentarze

  1. Będę musiała spróbować. Brzmi smacznie

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszny dodatek do wielu dań. Lubię ją za ten wyrazisty smak. :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie dodawałam nigdy chrzanu. Musze zapamiętać

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Polecam spróbować - zupełnie inna sałatka 🙂

      Usuń

Prześlij komentarz