Domowy zimowy burger z kotletem z kurczaka, smażonym serem camembert i warzywami. Pyszny, soczysty i bardzo syty.
Składniki:
na dwa burgery:
2 bułki - u mnie duże poznańskie,
2 filety z kurczaka,
ser camembert - u mnie z pieprzem,
sałata,
pomidor - plastry,
ketchup,
majonez,
jajko,
bułka tarta do panierowania,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Bułkę rozcinamy na pół. Możemy podpiec chwilę w piekarniku, aby była bardziej chrupiąca.
Jedną połowę smarujemy majonezem, drugą ketchupem
Filety z kurczaka panierujemy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na oleju aż filet będzie dobry.
Ser rozcinamy na pół i również panierujemy. Smażymy na osobnej patelni - bezpośrednio przed podaniem, z obu stron na rumiany kolor.
Na spodzie bułki układamy liść sałaty, kotleta, ser, pomidor i przykrywamy górną częścią bułki.
Komentarze
Prześlij komentarz