Drobiowe kotlety siekane z pieczarkami i papryką

Drobiowo - serowe pieczone kotlety siekane z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszna przekąska na zimno i pomysł na smakowity obiad.


Składniki:

850 g filetu z piersi kurczaka,

200 g sera żółtego Gouda,

kulka mozzarelli,

duża czerwona papryka,

300 g pieczarek,

3 jajka, 

pęczek natki pietruszki,

sól,

łyżka masła


Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła przez kilka minut, aby odparował nadmiar wody.

Paprykę kroimy na małe kawałki, filety w bardzo małą kostkę.

Sery ścieramy na grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkami, dodajemy dużą szczyptę soli, Dokładnie mieszamy.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia.

Za pomocą łyżki nakładamy kolejne kotlety.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-23 minuty.

Świetnie smakują podane z sosem tysiąca wysp.



Komentarze