Drobiowo - serowe pieczone kotlety siekane z dodatkiem pieczarek i papryki. Pyszna przekąska na zimno i pomysł na smakowity obiad.
Składniki:
850 g filetu z piersi kurczaka,
200 g sera żółtego Gouda,
kulka mozzarelli,
duża czerwona papryka,
300 g pieczarek,
3 jajka,
pęczek natki pietruszki,
sól,
łyżka masła
Przygotowanie:
Pieczarki oczyszczamy, ścieramy na dużych oczkach. Podsmażamy na łyżce masła przez kilka minut, aby odparował nadmiar wody.
Paprykę kroimy na małe kawałki, filety w bardzo małą kostkę.
Sery ścieramy na grubych oczkach, natkę pietruszki siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem z jajkami, dodajemy dużą szczyptę soli, Dokładnie mieszamy.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Za pomocą łyżki nakładamy kolejne kotlety.
Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 20-23 minuty.
Świetnie smakują podane z sosem tysiąca wysp.
Komentarze
Prześlij komentarz