Roladki z łososiem

 Roladki z naleśników bez mąki. Smaczna przekąska do pracy i na imprezy.


Składniki:

na 3 naleśniki:

3 jajka,

75 g sera mascarpone,

15 g miękkiego masła,

sól

nadzienie:

kilka liści sałaty,

100 g wędzonego łososia w plastrach,

ogórek zielony,

ok 30g czerwonej papryki,

szczypiorek,

ok 150 g serka śmietankowego kanapkowego,

sól, pieprz


Przygotowanie:

naleśniki:

Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia się.
Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni - za pomocą łyżki wazowej, nalewamy na patelnię i rozprowadzamy po całej. Smażymy na średnim ogniu przez około 2 minut z jednej strony i chwilę z drugiej strony, aż będą złocisto - rumiane.

nadzienie:

Obranego ze skóry ogórka, kroimy na cienkie plastry - około 2-3 na naleśnika, paprykę na cienkie paseczki.
Każdy naleśnik smarujemy serkiem śmietankowym, układamy po 2 liście sałaty.
Następnie łososia, ogórka, paprykę oraz szczypiorek w całości - lekko solimy i pieprzymy,

Zwijamy w rulon, kroimy na 3- 4 kawałki.


Komentarze

Prześlij komentarz