Sałatka z pieczarkami, jajkiem, ogórkiem zielonym

 Szybka i smaczna sałatka z pieczarkami, jajkiem oraz świeżym ogórkiem, natką pietruszki i szczypiorkiem, które nadają jej świeżości.


Składniki:

250g pieczarek,

2 jajka ugotowane na twardo,

2 małe ogórki gruntowe,

łyżka posiekanej natki pietruszki,

2 łyżki posiekanego szczypiorku,

sól, pieprz,

łyżka majonezu


Przygotowanie:

Pieczarki oczyszczamy, gotujemy w osolonej wodzie przez około 30 minut.

Następnie odcedzamy, kroimy w kostkę wraz z jajkiem oraz obranym ogórkiem gruntowym.
Dodajemy natkę pietruszki, szczypiorek, majonez, mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

 


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec