Duża porcja rodzinna dania jednogarnkowego z filetem z indyka, pieczarkami, papryką, cebulą, cukinią.
Proste w wykonaniu danie, które możemy podać z kaszą lub z makaronem.
Składniki:
600g mięsa filetu z indyka,
500 g papryki czerwonej,
450 g cukinii,
400 g pieczarek,
200 g cebuli,
50 g przecieru pomidorowego,
sól, pieprz,
ziele angielskie, liść laurowy,
250 ml bulionu,
natka pietruszki,
łyżeczka masła
Przygotowanie:
Pieczarki kroimy na pół lub na ćwiartki jeśli są większe. Paprykę, cebulę i cebulę w dużą kostkę.
Filet kroimy w kostkę ok 2 x 2 cm. Solimy i dodajemy pieprz. Podsmażamy przez 3 minuty na maśle.
Dodajemy warzywa, zalewamy bulionem, wrzucamy kilka ziaren ziela oraz 2-3 liście laurowe.
Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez około 35 minut. Dodajemy przecier, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem, mieszamy, dusimy jeszcze przez 5 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz