Lemoniada truskawkowa

 Pyszna, orzeźwiająca, zimna lemoniada truskawkowa na gorące i upalne letnie dni idealny napój.



Składniki:

500 g słodkich truskawek,

duża cytryna lub dwie średnie,

1 litr zimnej wody (w tym można dać np. 250 ml gazowanej)

kilka dużych kostek lodu,

3 łyżki cukru lub 2 łyżki erytrytolu


Przygotowanie:

Z truskawek usuwamy szypułki, z cytryny wyciskamy sok.
Za pomocą blendera miksujemy wszystkie składniki (jeśli mamy blender kielichowy lub rodrabniacz lodu - także lód, jeśli nie to lód dodajemy po zmiksowaniu całości na gładko).
Podajemy mocno schłodzone.


Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec