Śniadaniowe jajeczne muffiny

 Muffinki z jajkiem z dodatkiem twarożku, pieczarek, papryki oraz szczypiorku. To świetna propozycja na szybkie śniadanie na ciepło.



Składniki:

(na 6 sztuk)

4 jajek L,

5 pieczarek,

pół czerwonej papryki,

szczypiorek - pół pęczku,

3 łyżeczki twarożku wiejskiego,

sól, pieprz,

łyżeczka suszonej bazylii,

łyżeczka oregano,

masło


Przygotowanie:

Pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
Do roztrzepanych jajek dodajemy warzywa, twarożek, dużą szczyptę soli i pieprz, bazylię i oregano - dokładnie mieszamy.

Kokilki na muffiny smarujemy bardzo niewielką ilością masła. Przelewamy do nich masę jajeczną.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Podajemy z mixem sałat i świeżym ogórkiem.


Komentarze