Muffinki z jajkiem z dodatkiem twarożku, pieczarek, papryki oraz szczypiorku. To świetna propozycja na szybkie śniadanie na ciepło.
Składniki:
(na 6 sztuk)
4 jajek L,
5 pieczarek,
pół czerwonej papryki,
szczypiorek - pół pęczku,
3 łyżeczki twarożku wiejskiego,
sól, pieprz,
łyżeczka suszonej bazylii,
łyżeczka oregano,
masło
Przygotowanie:
Pieczarki i paprykę kroimy w małą kostkę, szczypiorek drobno siekamy.
Do roztrzepanych jajek dodajemy warzywa, twarożek, dużą szczyptę soli i pieprz, bazylię i oregano - dokładnie mieszamy.
Kokilki na muffiny smarujemy bardzo niewielką ilością masła. Przelewamy do nich masę jajeczną.
Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 20 minut.
Podajemy z mixem sałat i świeżym ogórkiem.
Komentarze
Prześlij komentarz