Danie jednogarnkowe - duża porcja obiadowa. Kiełbaska z cebulą, pieczarkami, fasolą czerwoną, kukurydzą w sosie z pomidorami. Pyszności!
Składniki:
500 g kiełbasy (w mnie podwawelska),
500 g cebuli,
250 g pomidorów,
250 g pieczarek,
fasola czerwona w puszce,
kukurydza konserwowa - puszka,
pęczek natki pietruszki,
250 ml bulionu,
80 g przecieru pomidorowego,
sól, pieprz, majeranek,
masło
Przygotowanie:
Kiełbasę kroimy w plastry.
Cebulę obieramy kroimy w grubsze pół plastry.
Podsmażamy razem na łyżce masła, aż cebula będzie lekko brązowa.
Pieczarki oczyszczamy, kroimy w grube plastry. Dodajemy do kiełbasy, zalewamy bulionem. Dusimy na średnim ogniu około 20 minut.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w kostkę. Fasolkę i kukurydzę odcedzamy z zalewy. Wszystko dodajemy do kiełbasy i pieczarek wraz z przecierem pomidorowym, mieszamy, dusimy pod przykryciem jeszcze 10 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz