Roladki z serem i szynką

 Roladki z naleśników z mascarpone (czyli keto, bez glutenu) posmarowane wyrazistym serkiem chrzanowym, zawinięte z rukolą, szynką konserwową i żółtym serem.
To pyszna przekąska do pracy, ale także na imprezy!


Składniki:

na 3 naleśniki:

3 jajka,

75 g sera mascarpone,

15 g miękkiego masła,

sól

 

rukola -3 garście,

150g serka chrzanowego,

ok 80 g szynki konserwowej,

50 g sera żółtego w kawałku

 

Przygotowanie:

naleśniki:

Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia się.
Smażymy na bardzo rozgrzanej patelni - za pomocą łyżki wazowej, nalewamy na patelnię i rozprowadzamy po całej. Smażymy na średnim ogniu przez około 2 minut z jednej strony i chwilę z drugiej strony, aż będą złocisto - rumiane.

 Każdego naleśnika smarujemy serkiem chrzanowym, układamy rukolę, plasterki szynki oraz pokrojony w słupki ser żółty.
Zawijamy w rulon.
Kroimy na 3-4 części.


Sprawdź też przepis na roladki z łososiem.

Komentarze