Roladki z naleśników z mascarpone (czyli keto, bez glutenu) posmarowane wyrazistym serkiem chrzanowym, zawinięte z rukolą, szynką konserwową i żółtym serem.
To pyszna przekąska do pracy, ale także na imprezy!
Składniki:
na 3 naleśniki:
3 jajka,
75 g sera mascarpone,
15 g miękkiego masła,
sól
rukola -3 garście,
150g serka chrzanowego,
ok 80 g szynki konserwowej,
50 g sera żółtego w kawałku
Przygotowanie:
naleśniki:
Wszystkie składniki blendujemy razem do połączenia się.
Smażymy na
bardzo rozgrzanej patelni - za pomocą łyżki wazowej, nalewamy na
patelnię i rozprowadzamy po całej. Smażymy na średnim ogniu przez około 2
minut z jednej strony i chwilę z drugiej strony, aż będą złocisto - rumiane.
Każdego naleśnika smarujemy serkiem chrzanowym, układamy rukolę, plasterki szynki oraz pokrojony w słupki ser żółty.
Zawijamy w rulon.
Kroimy na 3-4 części.
Komentarze
Prześlij komentarz