Surówka z czerwonej kapusty

Szybka surówka obiadowa z czerwonej kapusty, marchewki, cebuli z dodatkiem majonezu. Sprawdzi się podana do mięsa jak i do ryby.

 


 

Składniki:

pół główki czerwonej kapusty,

duża marchewka,

pół cebuli,

sól, pieprz,

duża łyżka majonezu

 

Przygotowanie:

Z kapusty wycinamy twardą część.
Szatkujemy.
Marchew obieramy, ścieramy na grubych oczkach,
Cebulę drobno kroimy.
Warzywa mieszamy razem, dodajemy majonez, mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.



Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec