Sałatka z makaronem, kurczakiem i dipem koperkowym

 Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem pozostałym po gotowaniu rosołu, z dodatkiem ogórków zielonych, rzodkiewki i dipu koperkowego. 



Składniki:

250 g makaronu orzo,

250 g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. udka),

pęczek rzodkiewek,

ogórek zielony,

200g jogurtu greckiego,

pęczek koperku,

mały ząbek czosnku,

sól, pieprz


Przygotowanie:

Mięso z kurczaka rozdrabniamy.
Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu - dokładanie odcedzamy.

Ogórka dokładnie myjemy, kroimy w małą w kostkę, rzodkiewkę ścieramy na tartce na grubych oczkach.

Do jogurtu dodajemy posiekamy koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu - mieszamy.

Wszystkie składniki mieszamy razem ze sobą.


Komentarze