Sałatka z makaronem orzo, kurczakiem pozostałym po gotowaniu rosołu, z dodatkiem ogórków zielonych, rzodkiewki i dipu koperkowego.
Składniki:
250 g makaronu orzo,
250 g ugotowanego mięsa z kurczaka (np. udka),
pęczek rzodkiewek,
ogórek zielony,
200g jogurtu greckiego,
pęczek koperku,
mały ząbek czosnku,
sól, pieprz
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka rozdrabniamy.
Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu - dokładanie odcedzamy.
Ogórka dokładnie myjemy, kroimy w małą w kostkę, rzodkiewkę ścieramy na tartce na grubych oczkach.
Do jogurtu dodajemy posiekamy koperek, przeciśnięty przez praskę czosnek, szczyptę soli i pieprzu - mieszamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem ze sobą.
Komentarze
Prześlij komentarz