Sałatka gyros z kapusta pekińską

 Sałatka z kapustą pekińską, kukurydzą, papryką czerwoną, ogórkiem konserwowym, kurczakiem smażonym z przyprawą gyros w sosie na bazie majonezu i ketchupu to sprawdzony i szybki sposób na dużą miskę sałatki, która świetnie sprawdzi się na imprezach i podczas rodzinnych spotkań.

Polecam też inną wersję SAŁATKI GYROS.

 

Składniki:

1 średniej wielkości kapusta pekińska,

1 dużą czerwona papryka,

kukurydza konserwowa - 1 puszka,

500 g filetu z kurczaka,

3 duże ogórki konserwowe,

2 łyżki przyprawy gyros,

2 łyżki majonezu,

2 łyżki ketchupu pikantnego,

sól,

łyżka oleju.


Przygotowanie:

Filet z kurczaka kroimy na paski, posypujemy przyprawą gyros. Smażymy na rozgrzanej patelni na oleju aż filety będą gotowe.
Paprykę kroimy w kostkę, ogórki w plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy, kapustę szatkujemy (grubsze białe części liści drobniej kroimy).
Wszystkie warzywa mieszamy razem, dodajemy kurczaka.
Majonez mieszamy z ketchupem, dodajemy do sałatki dokładnie mieszamy, w razie konieczności doprawiamy sola do smaku.

Komentarze

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec