Pieczony łosoś ze szpinakiem, pomidorami i fetą

 Pyszny pieczony łosoś ze szpinakiem, cukinią, małymi pomidorkami oraz serem feta. Pyszny, zdrowy i szybki obiad.

Składniki:

400 g łososia lub pstrąga tęczowego (waga bez skóry),

4 łyżeczki pesto,

2 garści świeżego szpinaku,

200 g małych pomidorków,

pół cukinii,

25-30 g sera feta,

sól, pieprz

 

Przygotowanie:

Filet dzielimy na 4 części. Na dno naczynia żaroodpornego dajemy szpinak, pokrojoną w plastry cukinię. następnie rybę - dodajemy szczyptę soli praz pieprzu, smarujemy pesto - na każdy kawałek po łyżeczce.


 

Dodajemy pomidorki oraz pokruszony ser feta.

Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut.


Komentarze