Ciasto na serkach homogenizowanych z dodatkiem malin - u mnie mrożone, ale w sezonie można użyć świeżych.
Pyszny, orzeźwiający, słodki i jednocześnie lekko kwaśny deser.
Składniki:
na okrągłą formę 24 cm
3 galaretki malinowe,
300 ml wody
450 g malin
1 kg serka homogenizowanego
pół opakowania okrągłych biszkoptów
Przygotowanie:
Dwie galaretki malinowe rozpuszczamy w 300 ml wody. Mieszamy, odstawiamy do chwili aż będzie już lekko tężejąca - co jakiś czas mieszając.
Dodajemy serki homogenizowane oraz garść malin - dokładnie mieszamy.
W międzyczasie trzecią galaretkę rozrabiamy w 350 ml gorącej wody. Studzimy.
Dno formy wykładamy biszkoptami, następnie masą z serków, na wierzch wykładamy pozostałe zamrożone maliny. Gdy galaretka będzie zimna, wylewamy stopniowo i powoli na maliny.
Wstawiamy do lodówki na kilka godzin.
Komentarze
Prześlij komentarz