Sernik na zimno na serkach homogenizowanych

 Pyszne ciasto z serków homogenizowanych, bez pieczenia, z brzoskwiniami i  galaretką.

Banalnie łatwe w przygotowaniu na każdą okazję:)


 Składniki:
na formę 25x25cm

2 galaretki cytrynowe,

2 galaretki brzoskwiniowe

300 ml wody

1 kg serka homogenizowanego

brzoskwinie w syropie z puszki,

100 g gorzkiej czekolady,

pół opakowania okrągłych biszkoptów


Przygotowanie:

Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody - dokładnie rozpuszczamy, mieszamy, odstawiamy do chwili aż będzie juś lekko tężejąca - co jakiś czas mieszając. 

Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody. Ostawiamy do całkowitego wystudzenia.

Brzoskwinie odsączamy z syropu, kroimy w cieniutkie plastry.

Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki.

Do serków dodajemy galaretkę cytrynową - dokładnie mieszamy.


 

Dno formy wykładamy wykładamy biszkoptami, przekładamy masę serową, układamy brzoskwinie, posypujemy czekoladą.
Całość zalewamy galaretką brzoskwiniową (może być już lekko tężejąca).

Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

 



Komentarze

  1. Sernik wygląda bardzo apetycznie. Chyba wypróbuję przepis:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Kurczak w sosie słodko - kwaśnym

Najlepsze ciasto z jabłkami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec