Makaron z jagodami

 Pyszna letnia klasyka - czyli makaron z jagodami i śmietaną! Można użyć każdego ulubionego makaronu - u mnie długi spaghetti.

 

Składniki:

200 g makaronu (waga przed ugotowaniem),

300 g świeżych jagód,

2-3 łyżeczki cukru,

2 łyżki śmietany 18%,

pół łyżeczki soli

opcjonalnie cynamon


Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy.

Jagody myjemy pod bieżącą wodą.

Do śmietany dodajemy dodajemy cukier oraz jagody. Za pomocą widelca mieszamy i część jagód rozdrabniamy.

Makaron wykładamy na talerze, dodajemy jagody.
Możemy posypać szczyptą cynamonu.

Komentarze

Sałatka z figami

Twarożek z koperkiem

Zapiekana filety a'la pizza

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec