Pyszne, szybkie w przygotowaniu małe roladki z serkiem kanapkowym, jajkiem, pieczarkami. Super przekąska na co dzień, a także na imprezowym stole.
Sprawdź też przepis na roladki z szynką i serem oraz ziemniaczki w boczku.
Składniki:
9 plasterków szynki konserwowej (po 13g każdy),
100 g serka kanapkowego ze szczypiorkiem,
3 duże pieczarki,
2 jajka,
sól, pieprz,
pół pęczku szczypiorku
pół łyżeczki oliwy
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwy do miękkości.
Szczypiorek drobno siekamy.
Jajka rozdrabniamy np. za pomocą widelca, dodajemy pieczarki, szczypiorek, serek, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy.
Na każdy plaster szynki nakładamy farsz, zwijamy w rulon.
Smacznego! ;)
Komentarze
Prześlij komentarz