Roladki z szynki z serkiem i pieczarkami

 Pyszne, szybkie w przygotowaniu małe roladki z serkiem kanapkowym, jajkiem, pieczarkami. Super przekąska na co dzień, a także na imprezowym stole.

Sprawdź też przepis na roladki z szynką i serem oraz ziemniaczki w boczku.



Składniki:

9 plasterków szynki konserwowej (po 13g każdy),

100 g serka kanapkowego ze szczypiorkiem,

3 duże pieczarki,

2 jajka,

sól, pieprz,

pół pęczku szczypiorku

pół łyżeczki oliwy


Przygotowanie:

Jajka gotujemy na twardo. Pieczarki kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na oliwy do miękkości.

Szczypiorek drobno siekamy.

Jajka rozdrabniamy np. za pomocą widelca, dodajemy pieczarki, szczypiorek, serek, szczyptę soli i pieprzu. Dokładnie mieszamy.

Na każdy plaster szynki nakładamy farsz, zwijamy w rulon.

Smacznego! ;)

Komentarze