Wrap z serka wiejskiego

 Wrap z dwóch składników: serka wiejskiego oraz jajka. Hit Internetu!

Każdy może dać swoje ulubione dodatki, serek kanapkowy, warzywa, wędlinę czy kurczaka.


 

Składniki
na 2 porcje:

2 jajka L,

2 op serka wiejskiego po 200 g każdy,

przyprawy: szczypta soli, łyżeczka oregano,

oliwa

dodatki:
- hummus z papryką,

- mix sałat,

- ogórek zielony,

- 4 plasterki szynki


Przygotowanie:

Jedno jajko miksujemy blenderem z jednym serkiem, dodajemy szczyptę soli i oregano.

Piekarnik ustawiamy na grzanie góra - dół na 200 stopni.

Blachę do pieczenia smarujemy lekko oliwą, dzięki temu lepiej jak się odklei placek po upieczeniu.

Wykładamy jedną porcję - rozprowadzamy na kształt prostokąta.


Pieczemy ok 15-20 minut do zarumienienia.

Powtarzamy to samo z drugim plackiem.

Placki z serka i jajka smarujemy hummusem (lub serkiem kanapkowym), układamy ulubioną szynkę, sałatę, pokrojonego w paski ogórka.

Zwijamy w rulon lub składamy w kopertę.

Smacznego! ;)


Komentarze

Faszerowane pieczarki

Sałatka z figami

Twarożek z koperkiem

Zapiekana filety a'la pizza

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec