Pomidory pod pierzynką

 Soczyste pomidory pod pierzynką z sosu czosnkowego i mozzarelli. Szybka w przygotowaniu przekąska, sprawdzi się na imprezach i jako dodatek przy grillu.


Składniki:

5 średniej wielkości pomidorów,

150 g jogurtu greckiego,

łyżeczka majonezu,

4-5 ząbków czosnku,

łyżeczka oregano,

sól,

kulka mozzarelli (125g),

szczypiorek do dekoracji

 

Przygotowanie:

Pomidory myjemy, kroimy w plastry, układamy na dużym talerzu lub dwóch mniejszych. 

Do jogurtu dodajemy majonez, oregano, dużą szczyptę soli, przeciśnięty przez praskę czosnek - mieszamy wykładamy na pomidory.
Ser ścieramy na grubych oczkach, posypujemy całość.
Posypujemy dla dekoracji posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

Najlepsze ciasto z jabłkami

Kiesznki z łososiem

Twarożek z koperkiem

Sałatka z figami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec