Roladki z tortilli z serem żółtym, kabanosem i papryką to sprawdzony przepis na szybką przekąskę, która fajnie prezentuje się na stole.
Składniki:
4 placki tortilli,
2 op serka kanapkowego naturalnego,
16 sztuk małych kabanosów,
8 dużych plastrów sera żółtego,
pół średniej papryki,
szczypiorek
Przygotowanie:
Placki smarujemy serkiem śmietankowym (zostawiamy około pół opakowania do posmarowania zawiniętej rolady), układamy po dwa plastry sera na każdym, 4 małe kabanosy oraz kilka pasków papryki.
Zwijamy każą tortillę w ciasny rulon. Owijamy folią spożywczą, odstawiamy na 30 minut, Aby całość zmiękła.
Odwijamy z folii, każdą roladę smarujemy pozostałym serkiem, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Kroimy na około 2 cm kawałki.
Komentarze
Prześlij komentarz