Zupa koperkowa

 Delikatna zupa gotowana na porcji rosołowej z dodatkiem ziemniaków, marchewki i dużej ilości koperku. 


Składniki:

porcja rosołowa  - ok 500 g z drobiu,

250 g ziemniaków,

1 marchewka,

1 duży lub 2 mniejsze pęki koperku,

sól, pieprz,

2 łyżki śmietany 18%


Przygotowanie:

Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę.

Marchew obieramy, kroimy w kostkę lub w plastry.

Do garnka wrzucamy porcję rosołową, zalewamy około 1200 ml wody, Dodajemy łyżeczkę soli. Gotujemy 30 minut na większym ogniu. Porcję rosołową wyjmujemy na miskę.

Do gotującej się wody (po porcji rosołowej) dodajemy warzywa i gotujemy do miękkości, na koniec dodajemy posiekany drobno koperek, zaprawiamy śmietaną, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Komentarze

Najlepsze ciasto z jabłkami

Kiesznki z łososiem

Twarożek z koperkiem

Sałatka z figami

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec