Pieczeń drobiowa z serem

 Pieczeń drobiowa na kanapki z dużymi kawałkami sera żółtego - pyszna domowa wędlina.

Sprawdź też inne przepisy TUTAJ na domowe smaczne wędliny i mięsa pieczone.


Składniki:

500 g filetów z kurczaka,

500 g mięsa z nogi kurczaka bez skóry,

150 g sera żółtego,

łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka,

łyżeczka słodkiej papryki,

łyżeczka czosnku w proszku,

łyżeczka pieprzu ziołowego,

szczypta soli,

jajko,

pół suchej bułki,

mleko.


Przygotowanie:

Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, a następnie rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.

Bułkę namaczamy w mleku aż będzie miękka, następnie odsączamy z mleka, dodajemy do mięsa wraz z jajkiem oraz wszystkimi przyprawami.

Dokładnie wyrabiamy.

Ser żółty kroimy w kostkę. Część dodajemy do masy - mieszamy i przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część układamy na wierzchu pieczeni.

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.

Pieczemy przez 55 minut.


Komentarze

Zobacz także:

Deser bueno

Kociołek węgierski z pulpetami

Sałatka z tuńczykiem, kukurydzą i ogórkiem

Ciasto krówka na biszkopcie

Ciasto popapraniec