Pieczeń drobiowa na kanapki z dużymi kawałkami sera żółtego - pyszna domowa wędlina.
Sprawdź też inne przepisy TUTAJ na domowe smaczne wędliny i mięsa pieczone.
Składniki:
500 g filetów z kurczaka,
500 g mięsa z nogi kurczaka bez skóry,
150 g sera żółtego,
łyżeczka złocistej przyprawy do kurczaka,
łyżeczka słodkiej papryki,
łyżeczka czosnku w proszku,
łyżeczka pieprzu ziołowego,
szczypta soli,
jajko,
pół suchej bułki,
mleko.
Przygotowanie:
Mięso z kurczaka kroimy w kostkę, a następnie rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub przepuszczamy przez maszynkę do mielenia.
Bułkę namaczamy w mleku aż będzie miękka, następnie odsączamy z mleka, dodajemy do mięsa wraz z jajkiem oraz wszystkimi przyprawami.
Dokładnie wyrabiamy.
Ser żółty kroimy w kostkę. Część dodajemy do masy - mieszamy i przekładamy do małej keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pozostałą część układamy na wierzchu pieczeni.
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
Pieczemy przez 55 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz